NRK.no – økonomi

NRK.no – økonomi: «Mange unge kan laste ned bilder og bruke dataspill, men behersker ikke den ryddige bruken av e-post som kreves i jobbsammenheng. Mellom 10 og 20 prosent av skoleelevene er ikke interessert i data, og en del elever er og vil forbli utenfor hvis man ikke tar tak i vanskene.»

Det skulle berre mangla at dei ikkje beherskar «den ryddige bruken av e-post i jobbsamanheng», dei har ikkje behov for det, og har vel heller ikkje fått noko opplæring i det. Bruk av IKT i skulesamanheng vert kanskje ikkje opplevd relevant eller interessant og det kan kanskje vere ei av årsakene til at nokre av elevane ikkje er interessert.

Kva kan ein gjere for at elevane skal oppleva IKT som eit nyttig og relevant verkty? La elevane søka på Internett og klippa og lima inn i eigne oppgåver? Laga «heimesider»?

Laga animasjonsfilm? eller redigera film?

Logge prosjektoppgåver?

Samarbeida med andre skular og elevar? Elvebakken skole i Alta har noko fornuftig på gong…

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *