10 tips for bedre presentasjoner – IDG.no

10 tips for bedre presentasjoner – IDG.no: «Noe av det mest patetiske som finnes, er foredragsholdere som står med ryggen mot tilhyrerne og leser hyyt fra sin egen tekst-overfylte presentasjon på lerretet eller storskjermen.»

IDG.no kjem med ti tips for betre presentasjonar. Her er det mange brukbare tips å snappa opp.

4 Replies to “10 tips for bedre presentasjoner – IDG.no”

  1. Etter din forige post prøvde jeg søke meg frem til noen tips på hva en god forteller bør fokusere på, eller hva som kjennetegner en god forteller. Jeg fant ikke noe nytt, eller en slik fin og enkel tipsliste som du viser til her på denne posten. Vet du, eller noen andre om en snarvei til hvordan man blir en god forteller? Hva er trikset? – foruten det å være en god lytter …

  2. Tja, finn du ut svaret på det kan vert eg glad om du fortel.

    Gavriel Salomon (Professor 2 på masterstudiet og internasjonal guru på IKT i læring)har ei fantastisk evne til å fortelje. Me leste tung engelsk litteratur, diskuterte og forsto ein god del. Når han føreles på samlingar fortel han historiar, og så byggjer han bruer til teorien. Han fortalte på ein måte slik at ein fekk aha-opplevingar og plutselig skjønte prinsippa og innhaldet. (Det var jo eigentleg litt surt når ein hadde brukt så mykje tid og krefter på å finna ut av det sjølv.)

    Den gode forteljar eller førelesar har ofte gode døme og trekkjer paralellar til andre aspekt innan emnet ein fortel om. Ein god forteljar treng heller ikkje støtte eller kamuflasje i powerpoint-presentasjonar. Desse vert i så fall nytta som støtte, med figurar eller bilete.

    Det var nokre av mine tankar om emnet i alle fall. Eg er sjølvsagt interessert i andre tips.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *