7 Replies to “Mindomo – Digitale Refleksjonsbaserte mapper”

 1. Fin oversikt, og en bra måte å vise hva Mindomo kan brukes til. Selv er jeg for tida ute etter noe som muligens ikke fins ennå, men en «killer app» som kombinerer mange av de funksjonalitetene som disse verktøyene har hver for seg. Jeg vil ha et refleksjonsverktøy hvor elevene lett kan legge inn multimedieinnhold (egenprodusert og opplastet lyd/bilde), hvor de får en kronologisk historie og muligheter for kommentarer og RSS som i en blogg, hvor de kan samarbeide som i en wiki, osv! JEg har sett en del på Zoho Notebook, men den virker både litt ustabil (lagrer ikke alltid osv) og har heller ikke alt av funksjoner. Det Chris Harris på Infomancy viser med bibliotekarbloggene her er noe i retning av det jeg tenker meg.

  Har du gode tips om en slik drømmeapplikasjon?

 2. Hei
  Takk for tipsene. Synes imidlertid de ser litt tuklete ut. Det at du må laste det opp på egen server, og vedlikeholde dem – hvis du ser på diskusjonene på noen av moodle-sidene, for eksempel, så dreier mye seg om ting som ikke funker som de skal. Vet ikke om jeg har lyst til å begi meg ut på noe slikt; jeg har nok ikke samme tekniske bakgrunn som du ser ut til å ha. Derfor hadde det vært greit med noe webbasert hvor jeg bare trenger å registrere meg.

  Tenker du deg at du laster moodle opp til skolens server? Skal du selv ha ansvaret for det, eller har dere systemansvarlige som tar på seg slike oppgaver? Vi bruker jo egentlig it’slearning på min skole, så jeg vet ikke om det ville være så veldig stor forståelse for at jeg tok i bruk et konkurrerende LMS …

  Når det er sagt, er det så mange svakheter ved it’slearning at jeg ikke kan bruke plattformen til alt jeg øsnker meg. Når det gjelder wiki synes jeg Peanut Butter Wiki(PBWiki) ser bra ut. Jeg har tanker om å bruke det i samfunnsfag, forhåpentlig med aktuelle lyd- og videofiler i tillegg til tekst og bilde. Funksjonaliteten for å legge til slike ting er veldig bra.

  I engelsk har jeg mer lyst til å integrere bloggskriving, men gjerne der også med mulighet for medierikt innhold.

  Problemet hvis jeg skulle velge enda en annen plattform å blogge på (jeg trenger bl.a. feeds fra elevenes blogger så jeg kan skaffe meg oversikt over nye innlegg raskt gjennom en aggregator), begynner det snart å bli mange forskjellige verktøy å forholde seg til (de må uansett innom it’slearning for en del ting).

 3. Jeg synes Elgg mangler brukervennlighet både i systemet og verktøyene sine. Det gjør at flere faller av lenge før de får oversikt over hva Elgg inneholder. Dette er en klar svakhet som utviklerne må ta på alvor, dersom andre enn oss nerder skal ta det i bruk. Det ultimate multimodale refleksjonsverktøy kan likevel være på vei. Mahara er et system som virker lovende, men ennå bedre blir kanskje verktøyet Pontydysgu jobber med under arbeidstittelen FreeFolio. En demo skal være klar til høsten og jeg gleder meg i alle fall. Mer info er vanskelig å oppdrive, men det kan være lurt å følge med på Graham Attwell sin blogg her: http://www.knownet.com/writing/weblogs/Graham_Attwell

 4. Her dukkar det opp nye spennande ting, de får testa og kommentera, eg vert sannsynligvis utan nett til fredag (leirskule)…

 5. Når det gjelder PBWiki, ser jeg at noen klager over begrenset lagringskapasitet. Men det kan man kanskje betale ekstra for?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *