«– Vi mister autoriteten» – Artikkel på aftenbladet.no

«– Vi skal bruke data som et læringsverktøy, men det virker som mange elever har problemer med å
forstå at pcen har noe annet enn en underholdningsverdi…»


Der har me vel ein jobb å gjera i skulen?
Mange elevar ser nok på skulen som eit aktivitetsTILBOD og ikkje ein læringsarena, altså ein stad der dei sjølve kan velje om dei vil læra noko eller ikkje. Det finst programvare som gjer at du kan sjå kva som skjer på elevane sine maskinar, men som dei sjølv seier:

«– Hvis en side eller et program sperres finnes det alltid alternativer…»

T.d.: http://browseatwork.com/, manipulering av URL i google translate og mange andre…

For mange verkar ein PC distraherande, det finst så mykje ein kan gjera der. Dersom me lærarar klarar å laga opplegg der dei aktivt må bruka ein PC for å løysa eit oppdrag eller læra seg noko vert det kanskje mindre daudtid til å bli forstyrra. Mange elevar er gode på multitasking, og skjerpar seg når dei må, men kanskje ikkje før dei verkeleg må.

One Reply to “«– Vi mister autoriteten» – Artikkel på aftenbladet.no”

  1. Bruk av PC i klasserommet var et gjennomgangstema i alle elevsamtaler jeg hadde med mine elever. Samtlige elever ville gjerne gjøre det bra på skolen, de ville ikke sitte på msn eller spille nettpoker i skoletiden, men de klarte ikke styre seg. Det er vanskelig for elevene å velge bort alt det andre – som småbarn i en godtebutikk. Vi jobbet mye med selvjustis og gruppekontrakter i gruppearbeid iht pc-bruk, men enkelte elever fikk det ikke til. Det var veldig problematisk. Vi forsøkte med et system fra Sanako classrom management – som er et overvåkningssystem for læreren, der man kan se aktiviteten på pc-en for hver enkelt elev i klasserommet, låse maskinene deres og overstyre bruk av programvare. Litt dramatisk etter min smak, men interessant da læreren igjen fikk kontroll over elevenes arbeid i klasserommet. Jeg fikk dessverre ikke mulighet til å delta i pilotinnføringen av dette programmet – da jeg byttet jobb etter 1. termin i år. Men er spent på hvordan det fungerer for læreren og hvorvidt elevene og foreldrene er fornøyd.
    se forøvrig http://www.sanako.com/?deptid=1117

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *