ITpro: Det er 18-års aldersgrense på Google –

«Det er 18-års aldersgrense på Google… Du kan ikke benytte deg av Googles produkter, programvare, tilbud eller hjemmesider, og kan ikke akseptere betingelsene om du ikke er over lovlig alder for å inngå en kontrakt.» Via ITPro

Ikkje er det lov å sjå video på Youtube for dei under 18 år heller i følgje ITavisen.

Men desse vilkåra gjeld rett nok «Google Accounts» og det treng ein ikkje for å søkja på Google.

Vil ikkje dette seie at ein ikkje kan bruka Blogger, Google Apps Education Edition eller andre tenester med elevar yngre enn 18 år i Noreg?

Sjekk vilkåra sjølv, spesielt punkt 2.3.

Blogged with the Flock Browser

3 Replies to “ITpro: Det er 18-års aldersgrense på Google –”

  1. Eit godt poeng. «2.3 You may not use the Services and may not accept the Terms if (a) you are not of legal age to form a binding contract with Google (…)»

    Kva er lovleg alder for å inngå ein bindande kontrakt med Google? Er det nødvendigvis 18 år? Har vi i det heile noe i lovverket som er tydeleg her?

  2. Dei skriv vel at ein må over lovleg alder i landet ein er i for å inngå kontrakt. Og i Noreg er vel det 18 år.

    Men, ein kan jo bruka youtube og google utan å oppretta konto…

  3. Dette er litt bekymringsfullt. Vi har jo 210 elever på 16-17 år som blogger med google-konto. Det var ingenting som tydet på at de ikke skulle få lov til å opprette den (men vi leste nok ikke alt med liten skrift). Hm. hva slags konsekvenser kan dette få for oss? Jeg er tilbøyelig til å tro at det har liten praktisk betydning, men det er kanskje naivt av meg?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *