Digital kompetanse? Geometri

SketchUpImage via WikipediaSit no og planlegger matematikken (5. trinn) framover, oppdager med skrekk eit par oppgåver i boka, eller eit par skrekkoppgåver om du vil. Dette høyrer til kapitlet geometri, der WordArt vert presentert som eit teikneprogram:

1. Skriv Supermann eller et annet navn på forskjellige måter. 2. Øv deg på å bruke Wordart. Finn ut hva du kan gjøre med de små kvadratene som dukker opp. 3. Fargelegg teksten på forskjellige måter. Bruk disse knappene … 4. Form teksten som en trekant. Prøv å forme teksten som andre figurer.

Kva skal ein seie?
Dette er vel verken fugl eller fisk? Eg kan ikkje sjå for meg korleis elevane skal kobla dette til geometri og matematikk. Det hadde sikkert vore gøy for elevane å leika litt med WordArt, men det skal dei nok ikkje.

Det provoserer og at lærebokforfattarane baserer seg på at alle skular har Microsoft Office installert, når det finst gode alternativ og mange som satsar på skulelinux.

Eg trur nett det vert litt jobbing med Sketchup, Flyfoto, kart, Geogebra og eventuelt Geonext i staden…

Blogged with the Flock Browser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *