Digital kompetanse? Tablet…

Digi melder i dag at Buskerud fylkesting har inverstert i Tablet-pcar for om lag ein million kroner. Det dei ikkje fekk tydeligvis ikkje med seg var at Microsoft XP Tablet ikkje støtter gjenkjenning av norsk handskrift. Sjølv om dei visstnok har blitt opplyst om dette.

Politikerne har nå hatt maskinene i seks uker, og de sliter fortsatt med å
få brukt maskinene på en ordentlig måte.

Sjølv har eg vore så heldig å få låna meg ein HP TC1100, praktisk liten sak. Fekk endeleg testa «Pen mode» i mindmanager. Det er likevel ikkje så praktisk å skriva lengre tekstar på tableten, den kjenner jo ikkje igjen mi kråkeskrift på nynorsk. Og så skriv eg rett nok ein heil del raskare på tastatur enn med penn. Grunnen til at eg har venta på å få klørne i ein tablet heng saman med smartboard. Eg trur at i mange tilfelle kan ein klara seg med ein prosjektør og ein tablet. Ser ein på funksjonalitet og pris så trur eg i alle fall at ein tablet dekkjer mange av områda eg treng. Og det er klart at kombinasjonen tablet og prosjektør er nokre høvdingar billegare enn pc, prosjektør og smartboard (berre smartboard kostar over 20 høvdingar).

«PC-tabbe i Buskerud fylkesting – digi.no : Personlig teknologi»

One Reply to “Digital kompetanse? Tablet…”

  1. Spennende blogg du har. Du har helt rett. Hvis du bruker tabletpc med OneNote (del av Office) kan mye av behovet for elektronisk tavle være dekket, men du også bruke programmet på elektroniske tavler. Dog mister enn muligheten til å bruke fingeren mot en tavle som barn liker. Det som er kuult med tablet pc er blant annet at lærer og elev kan arbeide synkront ( litt avhengig av internt nettverk) slik at elevene blir aktive med produsenter. Så mitt råd er at du tester oneNote på tablet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *