Digi.no: – Sett av en milliard til IKT i skolene

Knut Yrvin uttalar seg på digi.no om satsinga på ikt i skulen

Kunnskapsløftet blir en bløff hvis ikke lærerne får IT-hjelp, mener Knut Yrvin.

Her er det fleire gode argument å plukka opp.

Lærere er praktiske dyr og trenger opplæring i IKT som er tilpasset den nasjonale læreplanens krav til IT-ferdigheter

Skolen trenger en IKT-reform. Så lenge ansvaret er overlatt til hver enkelt lærer som skal utforme lokale læreplaner og det ikke er avsatt midler, er svaret gitt at Kunnskapsløftet blir en bløff, mener Yrvin.

Selv er Yrvin ingeniør og sammenligner Kunnskapsløftet med å bygge en bro.
– Det hjelper ikke med flotte tegninger av en bro. En ingeniør må vite alle detaljer for å få den til å være både trygg og funksjonell, sier han.

Nokon som er uenige?

2 Replies to “Digi.no: – Sett av en milliard til IKT i skolene”

  1. Eg er vel ikkje uenig, men eg har trua på at «problemet» ikkje berre ligg hjå lærarne.

    Eg starta mi lærargjerning i haust, og eg er fanga under eit regime der maskinar er låst ned som om det var Kevin Mitnick ein hadde i klassa! Ikkje kan eg nytta eige hardware i nettverket heller…dvs at min iPhone gjer meir nytte som bokstøtte i kontorhylla enn som verkty i undevisninga!

    Kvardagen vert altså «kjempa» på to frontar. Elevar på den eine sida, og kommuneadministrasjon på andre sida!

    Like tunggrodd var det eigentleg på høgskulen der eg tok mi lærarutdanning og 60 stdudiepoeng i IKT i læring! At eg fekk krangla meg til å ha eksamen på Skype er vel meir eit under enn noko som kjem til å verta gjennteke neste år…diverre. 🙁

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *