Den sjette sansen – Kva kan me venta oss i framtida?

Me har tilgang til fryktelig mykje informasjon til ei kvar tid. Så lenge ein har ein mobiltelefon eller ein annan dings med seg kan ein sannsynlegvis surfa på internett, kontakta andre og få vita ting. Denne dingsen (den sjette sansen) gjer heile prosessen litt enklare. Kikk gjennom videoen og tenk litt på kva konsekvensar dette kan få i skulen.

– Kven sørgjer for at informasjonen er riktig? Kan kven som helst leggja inn? Kjeldekritikk…
– Kva tid bruker ein slikt?
– Kva slags faktakunnskap bør ein ha?

– Korleis må eksamensoppgåvene/oppgåver vera for at eleven skal kunne visa kva han/ho kan gjera med informasjonen? (Tor Espen har nokre dømer nederst her.)
– Korleis kan du som lærar bruka denne teknologien i undervisinga?
– Har dette nokon relasjon til samansette tekstar?
– Kva strategiar for bruk, samhandling osb. bør ein ha?

2 Replies to “Den sjette sansen – Kva kan me venta oss i framtida?”

  1. Augmented reality er en teknologi som bare venter på å ta av. Som denne presentasjonen viser, er det bare fantasien som setter grenser – og nettilgang og hastighet da naturligvis. Etter hvert som tekst-, tale- og bildegjenkjenning blir stadig bedre, vil også yrkesutøvere få større nytte av dette, kombinert med ekspertsystemer. Kanskje vil fremtidig opplæring i stadig større utstrekning foregå i første fase av ansettelsen?

    Dette peker igjen på at det viktigste for skolene i dag ikke er å sende elevene ut fullproppet med en oppmålt mengde kunnskap, men at de kan lære nye ting, og er flinke til å behandle informasjon.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *