Intel lanserer en ny Classmate-modell rettet mot elever og studenter.

Kilde: ITpro.no av Stian M. Monstad ·  Fredag 5. mars 2010 05:00

Intel med  iPad-utfordrer

Intel vil lansere sin Classmate PC i en ny modell med en vendbar skjerm, som gjør at den kan benyttes som både netbook og tablet. Classmate PC, som tidligere gikk under navnet Eduwise, har vært på markedet i tre år og er en lavkostnads-netbook laget spesielt til skoleelever.

I dag er det 2 millioner Classmate PC-er i bruk, i følge tall fra Intel. Den nye modellen vil trolig være beregnet til både skoleelever og studenter.

Tilpasset studenter

Enheten vil være beregnet til noe hardhendt bruk. Trykkskjermen vil være motstandsdyktig og enheten vil være pakket i gummi, som gjør at den kan gå i bakken noen ganger. Gummien vil også beskytte enheten mot søl, og harddisken er støtsikret.

Målet er at Classmate skal bli en del av skoleelever og studenters hverdag. E-leseren har støtte for blant annet EPUB og PDF, og man har muligheter til å ta notater direkte på siden man leser, og markere ut det man finner nødvendig. Man vil også finne applikasjoner til matte, vitenskap m.m. inkludert i enheten.

– Intels Classmate-modeller er ikke de billigste netbookene på markedet, men om man ser på holdbarheten, utformingen og programvaren, bringer den høy verdi til utdanningsmarkedet, sier Jeff Galinovsky, regionssjef for Classmate PC.

Den nye Classmate-modellen vil ha en 10,1” skjerm, opp til 160 GB harddisk – med muligheter for SSD, opp til 8,5 timer batteritid og en rekke muligheter for trådløs tilkobling. Enheten kommer også med et roterende kamera på 1,3 megapiksler og to jack-plugger.

Intel ønsker ikke å si noe om prisen til den nye modellen, og sier at dette avhenger av kundens konfigurasjoner og hvem som blir produsenten. Lansering er antatt å være andre kvartal i år.

Kilde: ITpro.no av Stian M. Monstad ·  Fredag 5. mars 2010 05:00

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *