tankefuLL: Naturfagundervisning helt uten blyant – og (nesten) uten prøver

Naturfagundervisning helt uten blyant – og (nesten) uten prøver

En gang mot slutten av forrige skoleår var jeg litt morsk mot en elev som ikke hadde med naturfagboka til timen. «Jammen, Henning, jeg trodde ikke det var nødvendig, for vi bruker den jo aldri». Det hadde hun helt rett i; når jeg tenkte meg om var det lenge mellom hver gang vi brukte boka som læringsverktøy. Det hadde i grunnen bare blitt sånn i løpet av skoleåret. Det fikk meg til å tenke at jeg like gjerne kunne «ta’n helt ut» og kjøre papirløst fra dag én. Dessuten hadde jeg lyst til å samle erfaring med å bruke web 2.0-verktøy og andre IKT-verktøy i undervisningen, og se hvordan det ville falle ut dersom jeg baserte arbeidet på NDLA Naturfag i steden for en tradisjonell lærebok. En plan begynte å ta form….

Gode refleksjonar og tips.

Posted via web from ghveem

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *