rIKT liv: Lærernes faglige kompetanse vs IKT kompetansen

Jeg undrer meg ofte over hvorfor er det så utrolig stor andel av skeptiske lærere? Av og til når jeg holder kurs så føler jeg at jeg er en slitsom og pågående kvakksalver som prøver å overbevise dem om at jeg har en vidunderkrem som kurerer det meste. Jeg er ingen kvakksalver og har heller ikke noen vidunderkrem. Datamaskinen skal ikke brukes til alt alltid! Vi tok ikke sertifikatet og kjøpte bil i den tro at vi skulle bruke bilen til all transport (selv om lange køer og økt forurensing kanskje vitner om det.) Vi går tross alt til naboen over veien og mange sykler til jobben, ja vi går tur og løper også, det gir variasjon i hverdagen. Akkurat som databruk i undervisningen. Datamaskinen gjør ikke alle elever supermotiverte og dyktige! Men ved strukturert og planlagt bruk av gode programmer/ressurser så gir det en tilleggsverdi, det bør være udiskutabelt.
via gotaas.blogspot.com

Posted via email from ghveem

Eigen kommentar:
Det er mest nyttig å bruka eit skrujern når du skal skru inn eller ut ein skrue. Ikkje når du skal låsa opp ei dør… IKT er ikkje best til alt, det er innan nokre område det kan vere lurt å bruka IKT.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *