Monitor 2010- Katt og mus i norske klasserom – digi.no : Jobb & utdanning

Læreren er sjefen
I undersøkelsen «Monitor 2010» slår IKT-senteret fast at det snart vil være nesten umulig å hindre at elever kommer seg på nett hvis de ønsker det, når de ønsker det. IKT-senteret mener den uønskede databruken er et symptom på at noe ikke fungerer i klasserommet.

– Elevene vi snakket med gir uttrykk for at de beste lærerne er de som har autoritet i klasserommet. God klasseledelse i et klasserom fullt av PC-er og med mobiltelefoner i hver lomme kan oppnås med tydelige regler og kunnskap om hvordan og når IKT kan integrerers i undervisningen. Systematisert på riktig måte kan databruk komme lærere og elever til gode i alle fag, sier Kløvstad.

Målrettet bruk av digitale verktøy kan motivere elevene til å se hvordan fagkunnskapen kan anvendes i praksis. Kløvstad understreker at dette forutsetter at lærerne har tilstrekkelig kunnskap: – Her har skolene et stort ansvar.

Klasseleiing!
http://guttorm.hveem.no/blogg/2011/05/klasseledelse-i-det-digitale-klasseromm…
http://www.nkul.no/_media/2011/s2c.pdf

Posted via email from ghveem

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *